sunnuntai 16. joulukuuta 2012

VÄHÄN PAREMPI AAMUPALA

Sunnuntain kunniaksi tein itselleni hiukan paremman aamupalan kuin yleensä. Normaalisti syön aamulla kaurapuuroa mehukeitolla ja lisäksi raejuustoa. Eiliseltä aamiaiselta jäi pannukakkujakin, joten päätin hieman herkutella.

Leipää ja keitetty kananmuna

Pannukakut rahka-kermalla ja kiivi

Pannukakkujen kanssa mulla oli kermavaahtoa, rahkaa ja niiden joukkoon sekoitin raastettua valkosuklaata. Löysin pannukakkujen reseptin vuosi sitten jostakin blogista, alkujaan se taitaa olla Valion ohje.

Muhkeat letut
2 kananmunaa
150 g maitorahkaa
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl sokeria

Lisäksi:
1 dl vispikermaa
50 g maitorahkaa
valkosuklaata

Sekoita munat, rahka ja maito. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan turvota hetki. Paista letut.
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka. Raasta joukkoon valkosuklaata.

Tykkään noista pannukakuista tosi paljon. Niihin ei tule ollenkaan rasvaa, paitsi paistovaiheessa. Kerman ja rahkan joukkoon lisättävä valkosuklaa on oma bonukseni reseptiin =) Näillä on mukava herkutella silloin tällöin.


Ekaa kertaa tuli testattua toissa vuoden jouluna lahjaksi saamani Marimekon Oiva-teekannu. Siihen oli kiva laittaa Nordqvistin Seitsemäs taivas-irtotee tekeytymään aamupala-valmistelujen ajaksi. Siirtolapuutarha-mukejani olen jo käyttänytkin ahkerasti.


Nuo Nordqvistin teet ovat kyllä hyviä. Ensimmäinen suosikkini oli Keisarin morsian, johon tykkään lisätä hieman hunajaa joukkoon. Syksyllä ostin itselleni tuota Seitsemäs taivas-irtoteetä. Ja kaapista löytyy myös Uskollinen ystävä-teetä. Maustettu musta tee on parasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti